Gratis fragt over 499 kr
Trustpilot
Trustpilot: Fremragende anmeldelser
Fortrydelsesret
dages returret
Kalender

Vejledning til maskepleje

Tillykke med din nye maske af top kvalitet, som du har købt hos Diving 2000. Vi ønsker at du får mest mulig glæde ud af masken – derfor har vi et par gode råd til dig her, som vi anbefaler du benytter dig af, inden du tager den i brug første gang.

Efter masken er blevet produceret på fabrikken, vil der være små rester af silikone olie/fedt tilbage på glasset. Disse olie/fedt-rester skal fjernes før du kan få masken dugfri når du bruger den. Heldigvis er det ganske nemt at fjerne resterne af olie/fedt fra glasset.

Før du tager masken i brug

 1. Påfør en klat tandpasta på glasset (cirka dobbelt størrelse af hvad du børster tænder med)
 2. Gnid tandpastaen grundigt rundt på hele glasset – Læg gerne lidt kræfter i og sørg for at du kommer helt ud til kanterne – Fortsæt i 2 minutter.
 3. Hæld nu lidt lunkent vand i masken for at opløse tandpastaen, og gnid så rundt på glasset for at få tandpastaen opløst helt.
 4. Skyl masken grundigt i rent vand, og tjek om alt tandpastaen er væk eller om du skal skylle en ekstra gang.
 5. Du kan tjekke om det har virket ved at ånde ned i masken efter den er skyllet fri for tandpasta og stadig er våd – Hvis der kommer dug i kanten eller andre områder på glasset anbefaler vi at du starter fra punkt 1 igen.
 6. Hvis der ingen dug er i masken, så er masken klar til at tage i brug.

Du kan herefter stadig komme ud for at masken dugger. Hvis du sveder eller puster lidt luft ud af næsen, kan vanddampen få masken til at dugge. Dette kan du undgå på følgende måde.

Før hvert dyk

 1. Sprøjt antidug-spray på glassets indvendigt i masken lige inden du dykker. (Alternativt kan man spytte på glasset, men det gør at der hurtigere vil samle sig bakterie i samlingen mellem glas og silikone som vil resulterer i at masken bliver jordslået og bakteriefyldt).
 2. Gnid det godt rundt på glasset med en finger.
 3. Skyl masken en enkelt gang i vand ved at dyppe den i vandet.
 4. Sprøjt lidt vand i hovedet, så din hud er tempereret.
 5. Tag masken på og undgå derefter unødig udånding med næsen.

Pleje og opbevaring efter brug

For at din maske, snorkel og andet dykkerudstyr skal holde så længe som muligt, er det en god idé at skylle det grundigt i ferskvand, når du er færdig med at bruge det. Dette gælder også, hvis du har brugt det i klorvand. Lad aldrig dit dykkerudstyr tørre i direkte sollys, da det kan affarve og/eller skade dit udstyr. Endnu en gang tillykke med din nye maske og rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen Diving 2000 teamet

HUSK! Vi tilbyder regelmæssigt snorkel- og dykker-kurser – se mere om Diving 2000’s aktiviteter på facebook.com/Diving2000

 

Download vejledning til maskepleje