Gratis fragt over 499 kr
Trustpilot
Trustpilot: Fremragende anmeldelser
Fortrydelsesret
dages returret
Kalender

Hvad er forskellen på dykning og snorkling?

Forskellen på dykning og snorkling er primært udstyret, men også hvad du får ud af oplevelsen. Man kan vel sige at dykning er en slags udvidet snorkling, fordi det tillader én at være under vandet i længere tid og at gå dybere uden at man skal op til overfladen og trække vejret. Men det ER to forskellige slags oplevelser. Når man dykker kræver det en uddannelse eller et dykkerkursus, dykkerudstyr og en masse viden om sikkerhed og miljø. På den måde er det lidt lettere at snorkle, udstyret er lettere at have med at gøre, og det kræver ikke så meget viden, dog skal man stadig have styr på sin sikkerhed og hvad man gør i nødsituationer.


Når man snorkler, svømmer man rundt i overfladen og ser på livet og naturen nedenunder. Man holder vejret, når man dykker ned og skal derfor hurtigt op til overfladen igen (afhængig af hvor længe, man kan holde vejret selvfølgelig). Man kommer af samme årsag heller ikke særligt dybt ned, medmindre man er garvet fridykker. Når man snorkler kan man blive ved så længe man har lyst og kan holde varmen. Det er en af fordelene i forhold til dykning, hvor man har begrænset tid afhængig af hvor meget luft, man har tilbage i sin flaske. Man bliver ofte også hurtigere kold, når man dykker, fordi temperaturen som regel er lidt lavere længere nede og man ikke bevæger sig så meget, som når man snorkler.


Når man dykker, svømmer man ned til en eller anden forudbestemt dybde med sit dykkerudstyr på. Her kan man så ligge og nyde naturen omkring sig uden at skulle tænke på at komme op til overfladen hurtigt. Der er meget mere ro over dykning. Man ligger ubesværet i vandet og har et helt andet overblik. Det gode ved dykning er også at man kan komme til at se meget, meget mere, når man kan komme dybere. Så åbner der sig en verden af nye muligheder; man kan f.eks. dykke på rev og vrag, som man ikke ville kunne nå med snorkeludstyret. Dykning giver en bedre helhedsoplevelse, hvor man ikke bliver afbrudt af turene op og ned fra overfladen.
 

 

Find dit dykkerudstyr her!   Find dit snorkeludstyr her!