Gratis fragt over 499 kr
Trustpilot
Trustpilot: Fremragende anmeldelser
Fortrydelsesret
dages returret
Kalender

Hvilket dykkerkursus skal jeg starte med?

Hvis du aldrig har prøvet at dykke før, skal du have begynderkurset, som hedder Open Water Diver (OWD). Diving 2000 uddanner dykkere efter PADI systemet, som er det mest udbredte og anerkendte uddannelsessystem indenfor dykning i verden. Der ligger PADI dykkercentre næsten overalt, hvor der er vand, hvilket vil sige at når du tager dit dykkercertifikat hos Diving 2000 kan du bruge det i hele verden.
 

På Open Water Diver kurset lærer du at dykke ned til 18 meters dybde, og bliver undervist i alt, du behøver at vide for at starte dit nye dykkereventyr. Kurset består af teori-moduler, svømmehals-moduler og havdyk, dvs. at du først får en masse teori omkring bl.a. udstyr og sikkerhed, så øver man sig i svømmehallen og til sidst kommer man så derud, hvor det hele for alvor begynder – nemlig i havet!
 

I PADI systemet kan du blive uddannet fra begynder til professionel dykkerinstruktør. Vi anbefaler hele tiden at søge ny erfaring, så du bliver en stærk og sikker dykker. De fleste vælger at tage et videregående kursus (Advanced Open Water Diver/AOWD) forholdsvis hurtigt efter begynderkurset, da det styrker dem yderligere i det, de har lært for nylig. På Advanced kurset stifter man nemlig bekendtskab med forskellige dykkermiljøer, som f.eks. natdykning, dybdedykning, navigation, strøm, vragdykning eller andre. Efter dette kursus må man dykke til 30 meters dybde, hvilket udvider mulighederne for spændende dyk rigtigt meget, da mange dykkersteder byder på spændende rev, vægge og vrag længere nede end 18 meter.
 

Når man har færdiggjort sit Advanced kursus er man faktisk ret godt i gang og er ved at have fået en del dyk i baggagen. Det næste skridt hedder Rescue Diver. Dette kursus kræver at du har et godkendt førstehjælpskursus, da kurset primært omhandler at tackle forskellige potentielt farlige og livstruende situationer relateret til dykning og andre vandaktiviteter. Hvis du ikke allerede har et førstehjælpskursus, kan du tage et i forbindelse med Rescue kurset. Det hedder EFR (Emergency First Response) og er et helt almindeligt godkendt kursus, som ikke er specielt relateret til dykning.


Lige så snart du har taget dit Open Water kursus er der mulighed for at tage nogle mindre kurser, de såkaldte specialties. Det er mini-dykkerkurser, der beskæftiger sig med en type dyk eller dykkermiljø. Nogle af specialty-kurserne kræver Advanced kurset færdiggjort for at man kan deltage. F.eks. kan du tage kursus i natdykning, dybdedykning (til 40 meter), vragdykning, Nitrox (beriget luft), UV Foto og mange flere.


Når man har taget OWD, AOWD, Rescue, EFR samt 5 specialty kurser kan man kalde sig Master Scuba Diver – den højeste status man kan opnå som fritidsdykker i PADI systemet. På vores hjemmeside under ’Dykkerkursus’ kan man bestille en Master Scuba Diver pakke – den indeholder alle de kurser, du skal have eller mangler for at blive Master Scuba Diver.


Næste skridt på stigen er så den professionelle. Det er ikke for alle, men dem der bliver så bidt af dykning at de ønsker at være med til at lære andre om dykning, kan starte med at blive Divemaster. Som Divemaster er man dykkerinstruktørens assistent, dykkerguide og praktisk gris. Det er et længerevarende kursus med en del teori, svømmeprøver og øvelser, som virkelig styrker en og giver masser af erfaring. Og det bedste er at man nu kan tjene penge på sin hobby! Du kan altid ringe til Diving 2000 på 66130049 eller komme ind i butikken, hvis du vil høre mere om Divemaster kurset og finde ud af om det er noget for dig.


Når du er blevet Divemaster kan du så efterfølgende uddanne dig til Assistant Instructor, hvor du begynder at undervise i Open Water teori, og til Instruktør, hvor det er dig, der uddanner eleverne på de forskellige dykkerkurser. Disse kurser kan du læse om på vores hjemmeside eller høre mere om ved at kontakte os.

 

Læs mere om PADI Open Water Diver her!