Gratis fragt over 499 kr
Trustpilot
Trustpilot: Fremragende anmeldelser
Fortrydelsesret
dages returret
Kalender

Hvilket udstyr skal jeg bruge til snorkling?

Når man skal ud at snorkle skal man ikke bruge nær så meget udstyr som til scuba-dykning. Man skal først og fremmest bruge maske, snorkel og svømmefødder/finner, også kaldet ABC udstyr. ABC udstyret er nok, hvis man bare gerne vil ligge i overfladen og kigge ned under vand.


Når du køber en maske er kvaliteten og materialet altafgørende for din oplevelse. Masken skal være behagelig og slutte tæt om dit ansigt, så der ikke siver vand ind. Det er vigtigt at rense din maske meget grundigt i tandpasta inde du bruger den første gang, for at undgå at den dugger. Tandpastaen, som skal gnubbes på begge sider af glasset og skylles af, fjerner noget af den olierede beskyttelsesfilm, der sidder på masken og som stammer fra produktionen.


En snorkel skal bruges til at trække vejret igennem, når man ligger i overfladen. Det er smart, så man kan følge med hvad der sker under vand, uden hele tiden at skulle tage hovedet op og trække vejret. En snorkel kan fås med ventil, som gør den nemmere at tømme med et pust, når den har været fyldt med vand efter en neddykning. Den kan også fås med en såkaldt bølgebryder i toppen, der gør det sværere for vandet at sive ind i snorklen.


Svømmefødderne, eller finnerne, som de også kaldes, fås i to primære varianter; en fuldfodsfinne, der er til at stikke bare tæer i, samt en hælremsfinne, hvor man skal bruge neoprensokker eller –støvler i. Hvis det er lunt, der hvor man skal snorkle, anbefaler vi klart at bruge fuldfodsfinner. Bladet på finnen skal desuden være fleksibelt og bøjeligt og ikke for hårdt. Det kan nemlig være svært at svømme med og give krampe i fod og læg.

Hvis man vil dykke lidt ned og komme nærmere livet, er det en god idé at have bly på, ellers kommer man meget hurtigt op til overfladen igen, da luften i lungerne sørger for opdrift. Blymængden afhænger af din vægt og hvor tyk, din våddragt er, hvis du har sådan en på. Det er nemmest at bruge et bælte, hvor man putter blylodder på. Blylodder fås i 1, 2 og 4 kilos lod. Der skal være hurtigspænde på blybæltet, så det er nemt at få af.


En våddragt kan være en kæmpe fordel eller ligefrem en nødvendighed, hvis man snorkler herhjemme. Våddragter findes i forskellige typer og tykkelser, og til snorkling er en 3mm eller 5mm dragt mest anvendelig, da den er mere fleksibel, jo tyndere den er. Men hvis man vil fortsætte snorklingen det meste af året, skal man have fat i en 7mm dragt – det er også den tykkelse, man normalvis bruger til dykning i Danmark.

 

Se vores store udvalg af snorkeludstyr her!